Wednesday, March 21, 2007

Interview

kemarin aku ada interview kat Public bank caw kepala batas...erm..aku & sorang lagi budak pompuan...kami 2 je..mujur a x byk sgt manager tu tanya..so,wait for a results la...dalam masa terdekat dia ckp tp tatau la cemana..hope ada rezeki...kalo bole tu nak sangat la...ada byk reason aku nak carik keje len..first,sebab gaji la kan?...bonus & increament still ada tapi rasanya every year kene berteka teki..yes or not!....kalo yes orait la..if not cemana lak?...macam taun ni bonus 2 bulan 1/2...tu pon rasanya paling banyak kut..increament lak for this year dikurangkan dari yg sepatutnya..depends kat appraisal la..A,b or c...tp awal2 dato'dah mention this year takde org dapat A..yuckss!!..pesal lak takde lansung A?...padahal org len dah bagi full komitmen kat company..still not A ke?... my target is Gomen...walaupon gaji sket..tp tetap maintain kan?....tak takut dah..so sementara dapat..tu pon if ada rezeki la..takkan selamanya aku nak dok sini??....so sebab tu la aku nak carik tempat len..hope i can get this job...doa2kan utk aku ye...dari segi environment sini ok..aku suka....bese la tempat melayu...tp tahap pemikiran tu mmg kemelayuan abis la...sampai nek buhsan..bayangkan la bos suka jaga tepi kain org...org tu gosip sana gosip sini..nek fedap aku.. tp bukan la nak ckp bangsa len ok tp cara kerja derang len sgt dari org melayu kan?... ntah la.....

1 comment: